Intersnack România

Responsabilitatea față de mediu

Ambalajele

Susținem o economie circulară

View of a hand, holding a sign with a recycling logo

Suntem îngrijorați de creșterea numărului deșeurilor de plastic în lume și împărtășim preocupările pe care mulți dintre consumatorii nostri le au în legătură cu acest lucru. Din acest motiv, am dezvoltat o nouă strategie de împachetare. Scopul nostru este în linie cu ambiția de a crea o circularitate în acest proces: vrem să eliminăm ceea ce nu este necesar pentru ambalaj, dar în același timp să folosim și reciclarea totală a materialelor de ambalare.

Promisiunea noastră în legătură cu modul de ambalare

La nivel de companie, am reușit să dezvoltăm o strategie pentru mai multă eficiență în producerea și folosirea ambalajelor. Scopul nostru este în linie cu ambiția de a crea o circularitate în acest proces: vrem să eliminăm ceea ce nu este necesar pentru ambalaj, dar în același timp să folosim și reciclarea totală a materialelor de ambalare.

Angajamentul nostru la nivelul întregii companii este: 

  • Reducerea utilizării materialelor de ambalare cu 15% până în 2025 (comparativ cu baza de referință din 2014).
  • Obținerea a 100% reciclare pentru ambalajele din plastic până în 2025.
  • Implicarea activă în parteneriate și inițiative pentru îmbunătățirea colectării, sortării și infrastructurii de reciclare a deșeurilor.
  • Folosirea a 20% conținut reciclat în materialele noastre de ambalare din plastic până în 2030 (dacă devine disponibil comercial și dacă funcționalitatea poate fi garantată).
Intersnacks Packaging Pledge

Soluții de ambalaje flexibile

Pungile flexibile reprezintă o soluție de ambalare ușoară și foarte eficientă, cu o amprentă asupra mediului relativ scăzută în comparație cu alte tipuri de ambalaje. În timp ce mai mult de 90% din ambalajele Intersnack din plastic sunt deja flexibile, căutăm în continuare modalități prin care sa îmbunătățim acest lucru.

În 2020, am dezvoltat cele mai bune standarde de ambalare, fiind în curs de a le adopta pe deplin pentru toate produsele. Acest lucru are deja un impact pozitiv. Folosirea de materiate de ambalare flexibile a scăzut cu 6% în comparație cu 2014, ceea ce reprezintă o economie de 1 200 tone pe an.

Illustration of a flexible chips bag

Lucrând împreună ca industrie

Reciclarea eficientă a materialelor depinde de factori precum infrastructura locală, eficiența legislației guvernamentale, stimulentele privind ambalajele și inițiativele consumatorilor. Din acest motiv, Intersnack face echipa cu partile implicate de-a lungul intregului lant de aprovizionare prin diverse initiative multi-partener.

Foil wrapped rolls for snack packaging

Economia circulară pentru ambalaje flexibile (CEFLEX)

Inițiativa este o colaborare a peste 160 de companii, asociații și organizații de-a lungul lanțului de ambalale flexibile.

KIDV

O comunitate de practică (CoP) a companiilor internaționale de bunuri de larg consum a fost creată de Netherlands Institute for Sustainable Packaging (KIDV) pentru a aborda reciclarea materialelor flexibile.

A logo of the Netherlands Institute for Sustainable Packaging (KIDV) and The Circular Economy for Flexible Packaging (CEFLEX)
Icon of a leaf

Responsabilitatea

față de mediu

Ne propunem să reducem impactul asupra mediului în operațiunile noastre și în lanțul nostru de aprovizionare și să promovăm practici agricole sustenabile.

Mai multe povești de sustenabilitate

Inovăm

pentru a oferi snack-uri din ce în ce mai bune

A woman with pink bobble hat sits in front of a bush with macadamia fruits

Macadamia

Susținem micii fermieri din Malawi

Bird's eye view: Many colleagues in work clothes stand around a table in a meeting room and analyze figures together.

O conducere orientată spre angajat

Suntem aici pentru angajații nostri și dorim ca talentele acestora să se dezvolte cu adevărat