Intersnack România

Responsabilitatea față de

mediu

Schimbările din mediul înconjurător reprezintă o amenințare pentru oameni și pentru planetă.

Hands holding freshly harvested potatoes

Multe dintre aceste schimbări sunt interconectate. Deșeurile alimentare, de exemplu, reprezintă 8% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră. Acest lucru este deosebit de relevant pentru sectorul nostru. La nivel global, aproximativ o treime din mâncarea produsă se transformă în deșeuri. Într-o lume în care mulți oamenii suferă de foame și sunt malnutriți, asta poate fi considerată o tragedie atât în ceea ce privește mediul, cât și o tragedie umană.

Activitățile de bază

Eforturile noastre se concentrează pe minimizarea producerii de deșeuri - în special ambalajele și risipa de mâncare - și pe reducerea amprentei de CO2.

Întrucât o mare parte din amprenta asupra mediului se observă în lanțurile noastre de aprovizionare, ne asociem cu furnizorii nostri pentru a ne extinde activitățile și impactul pozitiv pe care îl putem avea în cadrul lanțului de aprovizionare. Scăzând numărul deșeurilor și al pierderilor la fiecare pas, reușim să contribuim la o economie circulară.

Progresele cheie înregistrate până acum

21%

mai puțin CO₂

vs 2010

6%

mai puține

ambalaje față de 2014

0%

risipă de mâncare

în 2020

17%

mai puțină apă

în producția de chips vs 2014

Promisiunea pentru ambalare

Scopul nostru este în linie cu ambiția de a crea o circularitate în acest proces: vrem să eliminăm ceea ce nu este necesar pentru ambalaj, dar în același timp să folosim și reciclarea totală a materialelor de ambalare.

La nivel de companie, am reușit să dezvoltăm o strategie pentru mai multă eficiență în producerea și în folosirea ambalajelor.

Employee transporting a pallet of packages

Reducem amprenta de CO₂

În baza acordului global de la Paris, ne-am setat ca obiectiv să reducem emisiile de carbon cu 30% până în 2025, comparat cu 2010. Am stabilit un plan, cu accent pe domeniile unde putem avea un impact mai mare. Până în 2020, am reușit să reducem emisiile cu 21%.

Illustration CO2 Cloud

Reducem risipa alimentară până la zero

Suntem mândri că am reușit în propriile fabrici să reducem risipa alimentară la 0%. În 2020, toate materialele reziduale comestibile au fost recuperate, în cea mai mare parte ca hrană pentru animale și pentru reciclare.

Illustration of a famer with a box of potatoes in his hand

Responsabilitatea față de mediu | Povești de succes

Economia circulară

Susținem economia circulară, prin ambalaje de calitate

Suntem îngrijorați de creșterea numărului deșeurilor de plastic în lume și împărtășim preocupările pe care mulți dintre consumatorii nostri le au în legătură cu acest lucru. Din acest motiv, am dezvoltat o nouă strategie de împachetare. Scopul nostru este în linie cu ambiția de a crea o circularitate în acest proces: vrem să eliminăm ceea ce nu este necesar pentru ambalaj, dar în același timp să folosim și reciclarea totală a materialelor de ambalare.

View of a hand, holding a sign with a recycling logo