Intersnack România

Responsabilitatea socială

Macadamia

Prima recoltă a micilor fermieri din Malawi

A woman with pink bobble hat sits in front of a bush with macadamia fruits

Ca parte a angajamenului nostru față de aprovizionarea sustemabilă, Intersnack se angajează în proiecte de teren pentru a crea lanțuri mai transparente și mai sustenabile. Central în acest sens este munca noastră în a susține fermierii și procesatorii locali să obțină acces la piețele naționale și internaționale.

Scopul acestor proiecte de teren este de a juca un rol semnificativ în cadrul capacității de aprovizionare cu produsele noastre și de a contribui la atingerea obiectivelor noastre strategice. Un exemplu este Proiectul Macadamia în Malawi, o colaborare de lungă durată între Intersnack, furnizorul nostru Sympany și Ministerul Olandez al Afacerilor Externe și Development Aid from People to People (DAPP) din Malawi.

O problemă veche a micilor fermieri din Malawi a fost că nu aveau materialele necesare, cunoștințele și mijloacele de vânzare pentru a cultiva și a vinde nuci de macadamia. Mai mult, timpul îndelungat pentru a începe a constituit un obstacol semnificativ. Durează 7 ani de la plantarea puieților până la recoltarea primelor nuci, iar nimic nu este garantat pentru încă trei până la cinci ani.

Macadamia trees also improve the fertility and quality of the soil. Men work with tree seedlings

„Pe lângă puieții de macadamia, prin acest proiect am primit cunoștințe valoroase despre cel mai bun mod în care să cultivi nuci de macadamia și să ferești copacii de diverse boli. Am învățat și cum să folosesc cel mai bine terenul, cultivând aceste nuci împreună cu alte culturi, cum ar fi cele de legume”.

Odetta, participant al proiectului Macadamia

People stand in a large group on the macadamia field

Obiectivul acestui proiect de colaborare a fost să oferim micilor fermieri o nouă sursă de venit. De când acest proiect a început în 2014, împreună cu partenerii am oferit fermierilor 300 000 copaci de macadamia. Până în prezent am ajuns la 3 000 de fermieri prin acest proiect, dintre care 50% sunt femei.

Data noastră inițială pentru prima recoltă a fost 2022. Dar primele nuci au fost recolatate totuși înainte de termen, în 2020.

People in colorful clothes in Malawi stand in a row and pass macadamia tree seedlings to each other. On the right is the end of a truck from which the seedlings are unloaded.
Illustration of Shaking hands

Responsabilitatea

Socială

Ne propunem să îmbunătățim constant condițiile de lucru în lanțurile noastre de aprovizionare. Prin dialog și audit, evaluăm orice probleme sau riscuri. Lucrăm cu furnizorii și partenerii nosștri pentru a îmbunătății condițiile de muncă, randamentul culturilor, calitatea produsului și mijloacele de trai ale fermierilor din lanțurile noastre de aprovizionare.

Mai multe povești de sustenabilitate

Lentil Chips

Inovăm

pentru a oferi snack-uri din ce în ce mai bune

View of a hand, holding a sign with a recycling logo

Economia circulară

Susținem economia circulară, prin ambalaje de calitate

Bird's eye view: Many colleagues in work clothes stand around a table in a meeting room and analyze figures together.

O conducere orientată spre angajat

Suntem aici pentru angajații nostri și dorim ca talentele acestora să se dezvolte cu adevărat.